[:ca]Thiago i Coutinho, a la presentació del MIC’12[:]

[:ca]

nEl dijous 23 de febrer es va presentar la 12a edició de la Mediterranean International Cup, amb la presència de Thiago Alcántara, jugador del FC Barcelona i de Philippe Coutinho, jugador del RCD Espanyol. El Museu Colet de Barcelona va ser la seu elegida per la presentació del torneig més mediàtica de la història, ja que cada cop són més els mitjans que volen conèixer el rerefons d’un torneig com el MIC. Un torneig que celebrarà la 12a edició amb més presència d’equips internacionals de tota la història de la competició. El torneig, que es celebrarà del 4 al 8 d’abril en 19 poblacions i en 22 camps de futbol de la Costa Brava, comptarà en aquesta edició amb la participació de prop de 220 equips, repartits en 6 categories i representant més de 40 nacionalitats diferents. n nEl jugador brasiler del RCD Espanyol va recordar en la presentació del torneig, les tres edicions del torneig en què va participar-hi amb la selecció de Brasil i sobretot l’edició de 2008 quan es va proclamar campió en la categoria cadet amb Neymar. Coutinho va assegurar que el MIC “és el millor record que tinc d’un torneig en què vaig participar de més jove” i va destacar que “estic molt content d’haver guanyat amb Brasil”.n nEn el mateix sentit, Thiago Alcántara, jugador del FC Barcelona, va valorar el MIC és “un torneig de talla mundial, amb una organització brillant i on es respira l’ambient del futbol”. El jugador del FC Barcelona no va arribar a jugar el torneig, però el seu fitxatge pel Barça el va quallar el director fundador del torneig, Josep Colomer.n nDels més de 220 equips que participaran en la propera edició del torneig destaca l’increment de la presència de clubs internacionals. El director del MIC, Juanjo Rovira, va destacar que “des de la primera edició del torneig sempre hem tingut clara la vocació internacional de la competició i la voluntat de reforçar-la i, any rere any, hem apostat per anar creixent”. De fet, en les tres darreres edicions la presència d’equips internacionals ha anat creixent i s’ha passat de les 28 nacionalitats que van ser presents en l’edició del 2010 a les més de 40 d’aquesta edició. n nEn els 5 dies del torneig, se celebraran més de 500 partits de futbol i el MIC comptarà amb més de 5.000 participants acreditats i es preveuen més de 200.000 espectadors que seguiran els encontres en directe. L’organització del MIC, formada per prop de 200 persones, calcula que el torneig suposa un impacte econòmic superior al 1.500.000€. n